14 september 2024
11:00

Dala-Järna IK

Referat: Siljansnäs IF - Dala-Järna IK

Det visar sig att lagen som Siljansnäs IF mötte på vårkanten spelat upp sig rejält. Lag som SIF tidigare haft bekväma segrar emot visar sig nu på hösten bli en utmaning. Dala-Järna visade sig inte vara ett undantag. En jämn drabbning skulle bli en riktig nagelbitare stundtals. Siljansnäs mötte ett bortalag med många fina passningar och med ett fysiskt men shysst försvarsspel. En storspelande målvakt i bortamålet gjorde det också svårt för Siljansnäs att kapitalisera på sina chanser. Emellertid var det hemmalaget som spräckte nollan efter en straffspark av Elias Levisson Thirus, men Dala-Järna svarade relativt snabbt och efter första perioden var resultatet jämnt med 1-1. Andra perioden liknade den första och det skulle dröja innan Siljansnäs åter kunde gå upp i ledningen. I början av tredje perioden gick hemmalaget upp i en tvåmålsledning, men Dala-Järna svarade återigen och med tio minuter kvar och 3-2, kunde matchen tagit vilken riktning som helst. Dock skulle Siljansnäs dra det längsta strået och slutsiffrorna skrevs till 4-2 i en av de jämnare matcherna för säsongen.